Onderzoek

1 De doelen

De onderzoeksprojecten van het Paul Otlet Institute beogen de impacten van de informatietechnieken, o.a. de wijziging van onze praktijken (informatie, culturele productie, enz.) alsook het ontwikkelen van de componenten van de software onder licentie GNU LGPL.

2 De onderzoeksprojecten

Dr. Pascal Francq publiceerde verschillende studies gelinkt aan het Internet. We citeren :
Drie projecten van software componenten worden thans beheert door het Paul Otlet Institute :
  1. Het projet R Libraries levert een geheel van de klassen C++ herbruikbare generische (strings, containers, tekstbestanden, generische algoritmen, enz.).
  2. Het project GALILEI telt een coherente benadering, geïntegreerd aan het informationele beheer, waaronder een software platform ontwikkeld in C++.
  3. Het project VLSI wou een oplossing ontwikkelen voor het opslagen van componenten op een chip van het type Very-Large-Scale Integration (VLSI). Niettegenstaande de onderzoeken heden werden onderbroken, levert de bibliotheek VLSI evenwel een basiselement voor dit probleem.

3 De diensten

Het Paul Otlet Institute gebruikt al zijn bekwaamheden en technologieën om diensten te verlenen aan het onderzoek van derden. Deze diensten dekken de ontwikkeling van specifieke algoritmen (wel of niet gelinkt aan het platform GALILEI), studies betreffende het impact van technologieën op zekere handelingen (beheer van de kennis, werking van gemeenschappelijke praktijken, enz.) of de hulp bij het opstellen van de lastenboeken voor informatica projecten.